dissabte, 11 d’abril del 2009

Pinya de Rosa, abandonada per les Conselleries de Medi Ambient i Política Territorial

Sis anys desprès de l’aprovació de la llei que declarava Pinya de Rosa paratge natural d’interès nacional (PEIN) no s’ha creat el consell rector i no existeix el pla d’usos.

Mentrestant un misteriós milionari ha comprat la finca i davant el silenci de la Conselleria de Medi Ambient ha començat sota una suposada neteja dels boscos, una veritable desforestació del paratge i ha construït sense permís una tanca que impedeix la connectivitat ecològica. Fins i tot no ha fet cas del decret d’alcaldia que l’obligava a aturar les obres, tot sota el silenci del delegat territorial de medi ambient, tal i com informa El Punt.

Una de les excuses donades per l’administració son les al·legacions presentades per l’Obreria de Santa Cristina en que s’oposen a formar part del PEIN, al·legacions que han estat reconegudes pel Tribunal Superior de Justícia en el sentit de que el paratge lloretenc no formi part del PEIN, amb aquesta decisió se li acaben les excuses a la Conselleria de Medi Ambient, esperem que no recorri la sentencia i és posi les piles per acomplir la llei aprovada per unanimitat dels grups parlamentaris.

La desídia mostrada per política territorial i medi ambient posa en perill la protecció del paratge, aquesta desídia ha provocat la privatització de la finca i la pèrdua del control del PEIN, s’ha demostrat que la finca en mans privades no garanteix la protecció del paratge, cal en aquest sentit un canvi radical i la constitució immediata del consell rector i de l’aprovació del pla d’usos tal i com exigeix la llei.

Ni tant sols CiU, a l’oposició, ha tingut la capacitat de denunciar al Parlament de Catalunya l’incompliment de la llei que declarava Pinya de Rosa, espai PEIN. Cal recordar que la lluita per salvar aquest paratge va començar a l’any 2002, moment el que el grup municipal d’ERC va denunciar l’intent de reactivar el pla parcial que permetia construir 130 xalets i un hotel de 5.000 metres quadrats a la finca.

D’aquella reunió convocada pels republicans va néixer la Plataforma ciutadana “Salvem Pinya de Rosa” la més gran mobilització popular feta mai a Blanes, que va aconseguir reunir 18.000 signatures i que va permetre que tots els grups parlamentaris aprovessin per unanimitat la llei, el trist de tot plegat és que ara la llei, se la passant pel folro, les Conselleries de Política Territorial (Nadal/PSC) i Medi Ambient (Baltasar/IC).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada