dissabte, 2 de maig del 2009

Les amistats perilloses, EUiA, PSC i la Fundació Carles Faust

En el darrer plenari municipal, l’equip de govern amb el suport d’ERC va presentar una modificació urbanística per evitar un procés especulatiu que perjudicava molt greument a l’Ajuntament de Blanes i en definitiva a la seva ciutadania.

A l’any 81, i sota l’alcaldia del PSC és va aprovar el pla general d’urbanisme, que va definir el creixement urbanístic de la nostra vila, entre altres coses definia les zones verdes de Blanes, els propietaris afectats, poden segons la llei, exigir a l’Ajuntament que els expropií . Una de les afectacions correspon a terrenys de la Fundació Carles Faust que gestiona el jardí botànic Mar i Murtra.

Recentment aquesta Fundació va sol·licitar a l’Ajuntament el seu suport per la concessió de la Creu de Sant Jordi, per unanimitat tots els grups municipals li van donà suport, i fruit d’aquesta unanimitat, els hi va ser concedida per la Generalitat de Catalunya. El que no van explicar, és que mentre demanaven suport, per un altre costat apunyalaven a l’Ajuntament de Blanes, iniciant un procés per exigir que els hi fos expropiada la zona verda per més de 24 milions d’euros, segurament el pitjor acte per arruïnar les finances municipals.

Davant el perill per les arques municipals que representava aquesta decisió, l’Ajuntament va portar al plenari, la modificació urbanística per evitar el pagament especulatiu d’una xifra desorbitada i fora de lloc.

La sorpresa es produeix al comprovar que tant el PSC com EUiA, l’esquerra espanyola habitual es posiciona a favor de la propietat i del seu procés especulatiu, posant en perill la pròpia economia municipal. I és aquí on des de Pinya de Rosa ens preguntem, quin és el motiu? Quines estranyes aliances permeten vendre com a bons uns personatges que sense cap mena d’escrúpols volen arruïnar el seu poble?.....

La resposta: per un costat les vinculacions professionals i polítiques entre els dos partits i la fundació, cal recordar que la numero tres de la llista d’EUiA treballa a la fundació, i que el mateix portaveu socialista li paga l’edició de llibres a la fundació en qualitat de President del Dipsalut i altres escenes d’amor pel jardí botànic.

3 comentaris:

  1. Mentres tant, a Pinya de Rosa han posat una tanca, davant del ulls del nostres polítics....bah, home

    ResponElimina
  2. pel silenci del delegat de medi ambient de girona membre d'EUiA, la seva incompetencia per aprovar el pla d'usos permet realitzar aqueste obres il.legals

    ResponElimina
  3. El delegat de medi ambient és d'EUiA, però la llicència per posar la tanca l'ha donat l'Ajuntament de Blanes: CIU, PP PdB i ERC. No enganyeu a la gent!

    ResponElimina